bakermolen-transparant

Prenetale screening

Aan het begin van de zwangerschap komen er een aantal keuzes voorbij waar je als aanstaande ouders over na mag denken. Deze keuzes gaan over de onderzoeken naar de gezondheid van de baby. Het is goed om deze informatie al door te nemen voordat je bij ons komt voor de intake.

counselingesgesprek

Wij zullen je bij de intake vragen of je meer informatie wil over de onderzoeken naar de gezondheid van je baby. Als dit zo is dan volgt daar een counselingesgesprek voor, waarin we je uitleg geven over de onderzoeken die mogelijk zijn. Uiteraard hoeft dit niet en heeft iedereen ook het recht om informatie niet te weten. Dit kun je dan aangeven.

Het gaat hier om onderzoek naar Downsyndroom en Edwards-en Patausyndroom. Dit kan door middel van de combinatietest of de NIPT. 

En dan is er de SEO, ook wel de 20wk echo genoemd. Bij deze echo wordt  de baby gescreend op zichtbare structurele afwijkingen. Er wordt uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van de organen en de groei van de baby. 

Op de volgende site kun je meer informatie vinden over de onderzoeken en hulp krijgen bij het maken van de keuzes hier in.