Verloskundige in Oud-Alblas

Bent u zwanger en op zoek naar een verloskundige in Oud-Alblas? Dan bent u aan het goede adres bij verloskundigenpraktijk De Bakermolen. Wij geven u de beste zorg mogelijk tijdens uw zwangerschap, onder begeleiding van een professionele en vertrouwde verloskundige.

Maak een afspraak

Verloskundige Streefkerk

Persoonlijke behandeling door een vertrouwde verloskundige

Wij werken in onze praktijk met vijf vaste verloskundigen. Op deze manier weet u zeker dat u altijd een vertrouwd gezicht ziet. Daarnaast zijn de verloskundigen ook echoscopist. Tijdens de spreekuren maakt u kennis met alle verloskundigen zodat u ons goed leert kennen.

De Bakermolen: generaties lang vertrouwd

U bent bij De Bakermolen aan het juiste adres als u op zoek bent naar een praktijk waar persoonlijke benadering de hoogste prioriteit heeft. De kennis van onze verloskundigen wordt op een slimme manier gebundeld zodat u op professionele wijze prettig voorbereid wordt op de komst van uw baby.

Onze praktijk is dan ook al generaties lang een vertrouwd gezicht in de regio van Oud-Alblas. Persoonlijke aandacht en kwalitatief goede zorg is onze missie en dit dragen wij uit naar u als aanstaande ouder. De begeleiding vanuit ons start vanaf het moment dat u zich aanmeldt tot het eind van de kraamzorgperiode. Wij kunnen u ook bijstaan tijdens de bevalling.

Meldt u gelijk aan

Het is mogelijk om u gelijk aan te melden via de website. Dit doet u middels het online aanmeldingsformulier. Tevens zijn wij te bereiken op 078 – 69 90 360 of via de e-mail. U wordt dan uitgenodigd voor een eerste gesprek. Hierbij zullen vele vragen aan bod komen over uw gezondheid, die van uw partner en familie, eventuele eerdere zwangerschappen en overige aanverwante en belangrijke informatie. U kunt dit vragenformulier online vinden.

Hebt u nog vragen voordat u zich aan wilt melden? U kunt altijd contact met ons opnemen via de eerder genoemde manieren voor vragen rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Wij zullen al uw vragen graag beantwoorden.

Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen

Ik ben zwanger, wat moet ik doen?

Ben je zwanger? Maak dan bij ons een afspraak voor een intake. Deze is altijd op onze locatie in Dok 11, het gezondheidscentrum in Alblasserdam. Op deze locatie staat ons echoapparaat en de eerste echo maken we bij de intake. De eerste controle is meestal rond de 8e zwangerschapsweek.

Heb heb je last van zwangerschapsklachten? Ook dan helpen we je graag verder. Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

 

Waar laat ik een echo maken?

Bij ons op de praktijk in Alblasserdam worden ook alle echo’s gemaakt die nodig zijn in de zwangerschap. De echo’s worden gemaakt door je eigen verloskundige die ook gediplomeerd echoscopiste is. Wij maken verschillende soorten echo’s: 

Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

Hoe bereid ik mij voor op de bevalling?

Heb je er al over nagedacht of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen? In Nederland mogen vrouwen zelf kiezen waar zij willen bevallen; thuis of in het ziekenhuis.

Of je nu thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen, vanaf de 37e week moet het bed omhoog gezet worden met behulp van bedverhogers (klossen). Wil je weten wat je nog meer kunt doen? Lees hier onze checklist.

Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

Wat is precies de kraamperiode?

Onder de kraamperiode, ook wel het kraambed genoemd, verstaan we de eerste tien dagen na de bevalling. In die periode herstelt je lichaam van de bevalling. De hele ontzwangering duurt natuurlijk veel langer. Na de geboorte van je kindje heb je praktische hulp en emotionele ondersteuning nodig. Die hulp krijg je van de kraamverzorgster en de verloskundige. De eerste dagen zullen wij iedere dag bij je langs komen.

Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

Belangrijke tips

Foliumzuur

Het gebruik van foliumzuur verlaagt het risico van een kind met een open ruggetje. Vrouwen die zwanger willen worden wordt geadviseerd van 4 weken voor de bevruchting tot 8 weken na de bevruchting 0,5mg foliumzuur per dag te slikken.

Eet gezond en gevarieerd

Een goede en gevarieerde voeding tijdens de zwangerschap is van groot belang voor de gezondheid van moeder en kind.

Regelmatig bewegen

Sporten kun je gewoon blijven doen in de zwangerschap. Het is juist erg gezond. Luister wel goed naar je lichaam. Wanneer het aangeeft niet meer te kunnen en er lichamelijke ongemakken ontstaan, kun je beter rustig aan doen of stoppen.

Pas op met medicijnen

Wees terughoudend met medicijngebruik. Raadpleeg bij twijfel altijd de huisarts of apotheker.