Verloskundige in Nieuw-Lekkerland

Bent u op zoek naar een verloskundige in Nieuw-Lekkerland? Dan zit u goed bij verloskundigenpraktijk De Bakermolen in Alblasserdam. Hier krijgt u de beste zorg, tips en ondersteuning tijdens uw zwangerschap, bevalling en kraamzorg en ziet u altijd een vertrouwde verloskundige.

Maak een afspraak

Verloskundige Streefkerk

Altijd een vertrouwde verloskundige

Bij ons weet u zeker dat u altijd een vertrouwd gezicht ziet. Wij werken in onze verloskundigenpraktijk met vijf vaste verloskundigen. Zij begeleiden u op de manier die u wenst. U maakt altijd kennis met de vaste verloskundigen tijdens de spreekuren. U leert ons op deze manier goed kennen en wij zijn altijd voor u bereikbaar.

Verloskundigenpraktijk De Bakermolen in Nieuw Lekkerland

Onze praktijk is een praktijk waar persoonlijke benadering de hoogste prioriteit heeft. De verloskundigen bundelen hun kennis op een slimme manier zodat u als toekomstige ouder professioneel en prettig voorbereid wordt op de komst van uw baby.

De praktijk is dan ook al generaties lang het vertrouwde gezicht als verloskundige in de regio van Nieuw-Lekkerland. Wij gaan altijd voor persoonlijke aandacht en kwalitatief goede zorg. Wij begeleiden u vanaf het begin van de zwangerschap tot het eind van de kraamperiode.

 

Neem contact met ons op

Indien u dat wenst, kunt u zich gelijk online aanmelden. Wij zijn telefonisch te bereiken op 078 – 69 90 360, via het online contactformulier op onze website of via de e-mail. Wij nodigen u dan uit voor een eerste gesprek waarbij vele vragen aan bod zullen komen. Dit zijn vragen over uw gezondheid, die van uw partner en familie, eventueel eerdere zwangerschappen en alle belangrijke zaken. Dit vragenformulier staat ook online, zodat u zich goed kunt voorbereiden.

Uiteraard is het ook mogelijk om contact op te nemen voor meer informatie. Bijvoorbeeld over informatie rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Wij staan u graag te woord. U neemt voor meer informatie contact op middels de bovengenoemde mogelijkheden.

Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen

Ik ben zwanger, wat moet ik doen?

Ben je zwanger? Maak dan bij ons een afspraak voor een intake. Deze is altijd op onze locatie in Dok 11, het gezondheidscentrum in Alblasserdam. Op deze locatie staat ons echoapparaat en de eerste echo maken we bij de intake. De eerste controle is meestal rond de 8e zwangerschapsweek.

Heb heb je last van zwangerschapsklachten? Ook dan helpen we je graag verder. Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

 

Waar laat ik een echo maken?

Bij ons op de praktijk in Alblasserdam worden ook alle echo’s gemaakt die nodig zijn in de zwangerschap. De echo’s worden gemaakt door je eigen verloskundige die ook gediplomeerd echoscopiste is. Wij maken verschillende soorten echo’s: 

Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

Hoe bereid ik mij voor op de bevalling?

Heb je er al over nagedacht of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen? In Nederland mogen vrouwen zelf kiezen waar zij willen bevallen; thuis of in het ziekenhuis.

Of je nu thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen, vanaf de 37e week moet het bed omhoog gezet worden met behulp van bedverhogers (klossen). Wil je weten wat je nog meer kunt doen? Lees hier onze checklist.

Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

Wat is precies de kraamperiode?

Onder de kraamperiode, ook wel het kraambed genoemd, verstaan we de eerste tien dagen na de bevalling. In die periode herstelt je lichaam van de bevalling. De hele ontzwangering duurt natuurlijk veel langer. Na de geboorte van je kindje heb je praktische hulp en emotionele ondersteuning nodig. Die hulp krijg je van de kraamverzorgster en de verloskundige. De eerste dagen zullen wij iedere dag bij je langs komen.

Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

Belangrijke tips

Foliumzuur

Het gebruik van foliumzuur verlaagt het risico van een kind met een open ruggetje. Vrouwen die zwanger willen worden wordt geadviseerd van 4 weken voor de bevruchting tot 8 weken na de bevruchting 0,5mg foliumzuur per dag te slikken.

Eet gezond en gevarieerd

Een goede en gevarieerde voeding tijdens de zwangerschap is van groot belang voor de gezondheid van moeder en kind.

Regelmatig bewegen

Sporten kun je gewoon blijven doen in de zwangerschap. Het is juist erg gezond. Luister wel goed naar je lichaam. Wanneer het aangeeft niet meer te kunnen en er lichamelijke ongemakken ontstaan, kun je beter rustig aan doen of stoppen.

Pas op met medicijnen

Wees terughoudend met medicijngebruik. Raadpleeg bij twijfel altijd de huisarts of apotheker.