Verloskundige in Groot-Ammers

Bent u zwanger en daarom op zoek naar een verloskundige in Groot-Ammers? Neem dan direct contact op met verloskundigenpraktijk De Bakermolen in Alblasserdam! Wij bieden u volledige ondersteuning vanaf de zwangerschap, bij de bevalling, tot aan de kraamzorg. Bij ons ziet u altijd een vertrouwde verloskundige en staat u nooit voor verrassingen.

Maak een afspraak

Verloskundige Streefkerk

Vertrouwde verloskundige in Groot-Ammers

Uw welzijn en de persoonlijke benadering staat bij ons voorop. Wij vinden daarom ook dat het van belang is dat u altijd een vertrouwd gezicht ziet. Bij onze praktijk zijn drie vaste verloskundigen in dienst, die allen ook echoscopist zijn. U kunt ook bij ons terecht voor de echo. De begeleiding gaat dan ook precies zoals u het wenst.

Tijdens de spreekuren maakt u kennis met alle verloskundigen zodat u ons goed leert kennen. Op deze manier blijft u altijd vertrouwde gezichten zien.

Een vertrouwde verloskundigenpraktijk in de regio

Wij zijn al generaties lang een vertrouwd gezicht in de regio van Groot-Ammers op het gebied van verloskundigen. Persoonlijke begeleiding en kwalitatief goede zorg staan bij ons voorop. Zo wordt u op een prettige en professionele manier voorbereidt op de komst van uw baby.

Neem contact op

U kan u gelijk online aanmelden bij onze verloskundigenpraktijk. Wij plannen dan een intakegesprek met u in, aan de hand van een vragenlijst. Hebt u nog vragen? Neem ook dan contact met ons op. Contact opnemen kan via het online contactformulier op onze website, telefonisch via 078 – 69 90 360 of de e-mail.

Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen

Ik ben zwanger, wat moet ik doen?

Ben je zwanger? Maak dan bij ons een afspraak voor een intake. Deze is altijd op onze locatie in Dok 11, het gezondheidscentrum in Alblasserdam. Op deze locatie staat ons echoapparaat en de eerste echo maken we bij de intake. De eerste controle is meestal rond de 8e zwangerschapsweek.

Heb heb je last van zwangerschapsklachten? Ook dan helpen we je graag verder. Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

 

Waar laat ik een echo maken?

Bij ons op de praktijk in Alblasserdam worden ook alle echo’s gemaakt die nodig zijn in de zwangerschap. De echo’s worden gemaakt door je eigen verloskundige die ook gediplomeerd echoscopiste is. Wij maken verschillende soorten echo’s: 

Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

Hoe bereid ik mij voor op de bevalling?

Heb je er al over nagedacht of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen? In Nederland mogen vrouwen zelf kiezen waar zij willen bevallen; thuis of in het ziekenhuis.

Of je nu thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen, vanaf de 37e week moet het bed omhoog gezet worden met behulp van bedverhogers (klossen). Wil je weten wat je nog meer kunt doen? Lees hier onze checklist.

Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

Wat is precies de kraamperiode?

Onder de kraamperiode, ook wel het kraambed genoemd, verstaan we de eerste tien dagen na de bevalling. In die periode herstelt je lichaam van de bevalling. De hele ontzwangering duurt natuurlijk veel langer. Na de geboorte van je kindje heb je praktische hulp en emotionele ondersteuning nodig. Die hulp krijg je van de kraamverzorgster en de verloskundige. De eerste dagen zullen wij iedere dag bij je langs komen.

Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

Belangrijke tips

Foliumzuur

Het gebruik van foliumzuur verlaagt het risico van een kind met een open ruggetje. Vrouwen die zwanger willen worden wordt geadviseerd van 4 weken voor de bevruchting tot 8 weken na de bevruchting 0,5mg foliumzuur per dag te slikken.

Eet gezond en gevarieerd

Een goede en gevarieerde voeding tijdens de zwangerschap is van groot belang voor de gezondheid van moeder en kind.

Regelmatig bewegen

Sporten kun je gewoon blijven doen in de zwangerschap. Het is juist erg gezond. Luister wel goed naar je lichaam. Wanneer het aangeeft niet meer te kunnen en er lichamelijke ongemakken ontstaan, kun je beter rustig aan doen of stoppen.

Pas op met medicijnen

Wees terughoudend met medicijngebruik. Raadpleeg bij twijfel altijd de huisarts of apotheker.