Verloskundige in Groot-Ammers

Bent u zwanger en daarom op zoek naar een verloskundige in Groot-Ammers? Neem dan direct contact op met verloskundigenpraktijk De Bakermolen in Alblasserdam! Wij bieden u volledige ondersteuning vanaf de zwangerschap, bij de bevalling, tot aan de kraamzorg. Bij ons ziet u altijd een vertrouwde verloskundige en staat u nooit voor verrassingen.

Maak een afspraak

Wat doet een verloskundige in Groot-Ammers?

Gedurende uw zwangerschap is een verloskundige een zorgverlener die u inschakelt zodra u heeft ontdekt dat u in verwachting bent. De verloskundige kan aanwezig zijn tijdens een thuisbevalling, geboortecentrum of ziekenhuis. De taak van een verloskundige is hier om de geboorte van uw baby te begeleiden en te monitoren. Nadat de baby ter wereld is gekomen, blijft de verloskundige betrokken bij de zorg voor de moeder en de baby. Zo bieden ze postpartumcontroles en begeleiding tijdens de borstvoeding indien u daarvoor kiest.

Een verloskundige in Groot-Ammers biedt niet alleen medische begeleiding, maar ook voorlichting, advies en emotionele ondersteuning tijdens deze belangrijke periode. De taken van een verloskundige omvatten:

 • Regelmatige controles van de gezondheid van de moeder en de baby
 • Advies over voeding, beweging en andere prenatale gezondheidszorg
 • Voorbereiding op de bevalling
 • Begeleiding en monitoring tijdens de bevalling
 • Zorg en herstel tijdens de postpartumperiode
Verloskundige Streefkerk

Wanneer bel ik de verloskundige?

Vanaf de 37e week van uw bevalling kunt u onder begeleiding van een verloskundige in Groot-Ammers bevallen. Hier is het belangrijk dat u op een aantal zaken let, waaronder de regelmaat van uw weeën, eventueel bloedverlies en vruchtwater, omdat u deze informatie door kunt geven aan de verloskundige door kunt geven wanneer u haar belt. U kunt de verloskundigenpraktijk bellen wanneer de weeën zijn begonnen en rond de 5 minuten komen of wanneer de vliezen zijn gebroken.

Na het bellen komt de verloskundige zo snel mogelijk naar uw huis of het ziekenhuis om de bevalling te begeleiden. Heeft u speciale wensen met betrekking tot de bevalling? Dan kunt u deze gerust delen met onze verloskundigen. Zodoende kunnen wij hier rekening mee houden.

Echo laten maken

Een echo laten maken is een essentieel onderdeel van elke zwangerschap. Deze echo wordt gemaakt door een verloskundige in Groot-Ammers. Want naast dat wij verloskundigen zijn, zijn wij ook gediplomeerde echoscopisten. Binnen onze verloskundigenpraktijk beschikken we over een aparte echokamer. In deze kamer hebben we een hoogwaardig echoapparaat van Samsung HS60 dat voldoet aan alle kwaliteitseisen. Tijdens een intakegesprek combineren we dit altijd met een vroege echo. Deze echo is erop ingericht om te kijken of het embryo er goed uitziet en of er wellicht sprake is van een meerlingzwangerschap.

Binnen de verloskundigenpraktijk kunt u terecht voor het laten maken van de volgende echo’s:

 • Vroege echo
 • Termijnecho
 • 13 weken echo
 • 20 weken echo
 • Groei- of liggingsecho
 • Pretecho in 2D, 3D of 4D

Vertrouwde verloskundige

Uw welzijn en de persoonlijke benadering staat bij ons voorop. Wij vinden daarom ook dat het van belang is dat u altijd een vertrouwd gezicht ziet. Bij onze praktijk zijn drie vaste verloskundigen in dienst, die allen ook echoscopist zijn. U kunt ook bij ons terecht voor de echo. De begeleiding gaat dan ook precies zoals u het wenst.

Tijdens de spreekuren maakt u kennis met alle verloskundigen zodat u ons goed leert kennen. Op deze manier blijft u altijd vertrouwde gezichten zien en kunnen we u verzekeren dat u en uw baby altijd in goede handen zijn. In de regio Groot-Ammers werken wij samen met het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht en het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem. Verder zijn wij lid van het Verloskundige Samenwerkingsverband regio Dordrecht.

Een vertrouwde verloskundigenpraktijk in de regio

Wij zijn al generaties lang een vertrouwd gezicht in de regio van Groot-Ammers op het gebied van verloskundigen. Persoonlijke begeleiding en kwalitatief goede zorg staan bij ons voorop. Zo wordt u op een prettige en professionele manier voorbereid op de komst van uw baby. Zo heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om te bevallen in een veilige en vertrouwde omgeving, zoals thuis. De verloskundige in Groot-Ammers komt naar u toe indien u hebt besloten om thuis te bevallen. Wij vinden het belangrijk om deze beslissing aan u over te laten, omdat dit voor elke moeder een persoonlijke keuze is.

Neem contact op

U kan u gelijk online aanmelden bij onze verloskundigenpraktijk. Wij plannen dan een intakegesprek met u in, aan de hand van een vragenlijst. Hebt u nog vragen? Neem ook dan contact met ons op. Contact opnemen kan via het online contactformulier op onze website, telefonisch via 078 – 69 90 360 of de e-mail.

Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen

Ik ben zwanger, wat moet ik doen?

Ben je zwanger? Maak dan bij ons een afspraak voor een intake. Deze is altijd op onze locatie in Dok 11, het gezondheidscentrum in Alblasserdam. Op deze locatie staat ons echoapparaat en de eerste echo maken we bij de intake. De eerste controle is meestal rond de 8e zwangerschapsweek.

Heb heb je last van zwangerschapsklachten? Ook dan helpen we je graag verder. Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

 

Waar laat ik een echo maken?

Bij ons op de praktijk in Alblasserdam worden ook alle echo’s gemaakt die nodig zijn in de zwangerschap. De echo’s worden gemaakt door je eigen verloskundige die ook gediplomeerd echoscopiste is. Wij maken verschillende soorten echo’s: 

Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

Hoe bereid ik mij voor op de bevalling?

Heb je er al over nagedacht of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen? In Nederland mogen vrouwen zelf kiezen waar zij willen bevallen; thuis of in het ziekenhuis.

Of je nu thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen, vanaf de 37e week moet het bed omhoog gezet worden met behulp van bedverhogers (klossen). Wil je weten wat je nog meer kunt doen? Lees hier onze checklist.

Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

Wat is precies de kraamperiode?

Onder de kraamperiode, ook wel het kraambed genoemd, verstaan we de eerste tien dagen na de bevalling. In die periode herstelt je lichaam van de bevalling. De hele ontzwangering duurt natuurlijk veel langer. Na de geboorte van je kindje heb je praktische hulp en emotionele ondersteuning nodig. Die hulp krijg je van de kraamverzorgster en de verloskundige. De eerste dagen zullen wij iedere dag bij je langs komen.

Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

Belangrijke tips

Foliumzuur

Het gebruik van foliumzuur verlaagt het risico van een kind met een open ruggetje. Vrouwen die zwanger willen worden wordt geadviseerd van 4 weken voor de bevruchting tot 8 weken na de bevruchting 0,5mg foliumzuur per dag te slikken.

Eet gezond en gevarieerd

Een goede en gevarieerde voeding tijdens de zwangerschap is van groot belang voor de gezondheid van moeder en kind.

Regelmatig bewegen

Sporten kun je gewoon blijven doen in de zwangerschap. Het is juist erg gezond. Luister wel goed naar je lichaam. Wanneer het aangeeft niet meer te kunnen en er lichamelijke ongemakken ontstaan, kun je beter rustig aan doen of stoppen.

Pas op met medicijnen

Wees terughoudend met medicijngebruik. Raadpleeg bij twijfel altijd de huisarts of apotheker.