Verloskundige Alblasserwaard

Ben je op zoek naar een verloskundige in Alblasserwaard om je te begeleiden tijdens jouw zwangerschap? Dan moet je bij verloskundigenpraktijk De Bakermolen zijn. Wij staan voor je klaar tijdens jouw zwangerschap. Onze verloskundigen zijn allemaal professionals en staan klaar om jouw vertrouwde verloskundige te worden.

Je kunt je via onze website direct aanmelden bij onze verloskundigenpraktijk in Alblasserwaard. Wij nemen dan contact met je op voor een intakegesprek. Wij staan voor je klaar!

Maak een afspraak

Verloskundige Streefkerk

Altijd een vertrouwde verloskundige

In onze praktijk werken drie vaste verloskundigen. Wij begrijpen dat jouw zwangerschap een spannende tijd is. Je krijgt altijd een vertrouwd gezicht te zien. Je maakt namelijk bij de spreekuren kennis met alle drie onze verloskundigen. Op deze manier leer je ons goed kennen. Onze verloskundigen zijn tevens echoscopist.

Indien er een verloskundige afwezig is, werken wij met twee vaste waarneemsters. Ook zij doen de spreekuren en diensten. Hierdoor weet je zeker dat je altijd een vertrouwd gezicht ziet en maken wij het je zo comfortabel en vertrouwd mogelijk. Je zult bij ons in de praktijk nooit een onbekende verloskundige zien bij jouw spreekuur.

Persoonlijke behandeling bij De Bakermolen

Een persoonlijke behandeling heeft bij ons de hoogste prioriteit. Daarnaast wordt de zorg precies afgestemd op jouw wensen. Op deze manier kunnen wij je een optimale voorbereiding voor de komst van jouw baby geven. Onze verloskundigenpraktijk in Alblasserwaard Oost is al generaties lang vertrouwd bij veel mensen. Je wordt bij ons altijd vanaf het begin van de zwangerschap, tot het eind van de kraamzorgperiode begeleid.

De beste zorg 

Tijdens de zwangerschap verdien jij de beste zorg, tips en ondersteuning. Alleen op deze manier word je goed voorbereid op de komst van jullie baby. Bij ons krijg je tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en in de kraamperiode de beste zorg die jij je kunt wensen. Dit bieden wij in de regio’s: Groot-AmmersOud-Alblas en meer!

Je kunt bij ons terecht voor diverse soorten echo’s. Al onze verloskundigen zijn gediplomeerd echoscopist. Alle echo’s die nodig zijn tijdens een zwangerschap kunnen bij ons in de praktijk gemaakt worden. Hiervoor hebben wij een aparte echokamer in onze verloskundigenpraktijk in Alblasserdam. Je kunt bij ons terecht voor alle vroege echo’s, de termijnecho, de SEO en de groeiecho’s. Ook een pretecho in 2D, 3D en 4D is bij ons mogelijk.

Maak een afspraak

 

Verloskundige tijdens de kraamperiode

De kraamperiode is de eerste tien dagen na de bevalling. In deze tijd heb je praktische en emotionele steun nodig, omdat de komst van een baby een grote verandering in jullie leven is. In de kraamweek worden zowel jij als de baby goed in de gaten gehouden. Je kunt bij onze verloskundigenpraktijk in Alblasserwaard altijd aangeven wat de wensen zijn omtrent de kraamhulp. Wij luisteren naar je en staan voor je klaar. Als kersverse moeder sta jij uiteraard in het middelpunt bij ons.

Ook de vader staan wij uiteraard bij. Ook voor hem is de komst van een baby een hele verandering in het leven. Niet alleen een moeder, ook jij als vader moet voorbereid worden op de komst van de baby en het leven met de baby. Wij hebben op onze website veel informatie voor aanstaande vaders en indien je vragen hebt kun je ons deze uiteraard altijd stellen. Ook voor een aanstaande vader staan wij klaar.

Neem direct contact op

Ben je op zoek naar een vertrouwde verloskundige in Alblasserwaard Oost? Dan kun je je gelijk aanmelden. Dit kan via het online contactformulier, telefonisch via 078 – 69 90 360 en via de e-mail. Wij nodigen je altijd eerst uit voor een intakegesprek. Hierbij worden vele vragen gesteld over jouw gezondheid, die van jouw partner en familie en aanverwante zaken. Dit zijn ook eerdere zwangerschappen. Het vragenformulier kun je tevens online vinden, zodat je de mogelijkheid hebt om je voor te bereiden.

Wil je eerst contact opnemen voor meer informatie over onze verloskundigenpraktijk in Alblasserwaard? Dat is uiteraard ook mogelijk. Wij staan voor je klaar. Je neemt voor meer informatie contact op via de eerder genoemde mogelijkheden. Al jouw vragen worden door onze verloskundigen beantwoord.

Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen

Ik ben zwanger, wat moet ik doen?

Ben je zwanger? Maak dan bij ons een afspraak voor een intake. Deze is altijd op onze locatie in Dok 11, het gezondheidscentrum in Alblasserdam. Op deze locatie staat ons echoapparaat en de eerste echo maken we bij de intake. De eerste controle is meestal rond de 8e zwangerschapsweek.

Heb heb je last van zwangerschapsklachten? Ook dan helpen we je graag verder. Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

 

Waar laat ik een echo maken?

Bij ons op de praktijk in Alblasserdam worden ook alle echo’s gemaakt die nodig zijn in de zwangerschap. De echo’s worden gemaakt door je eigen verloskundige die ook gediplomeerd echoscopiste is. Wij maken verschillende soorten echo’s: 

Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

Hoe bereid ik mij voor op de bevalling?

Heb je er al over nagedacht of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen? In Nederland mogen vrouwen zelf kiezen waar zij willen bevallen; thuis of in het ziekenhuis.

Of je nu thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen, vanaf de 37e week moet het bed omhoog gezet worden met behulp van bedverhogers (klossen). Wil je weten wat je nog meer kunt doen? Lees hier onze checklist.

Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

Wat is precies de kraamperiode?

Onder de kraamperiode, ook wel het kraambed genoemd, verstaan we de eerste tien dagen na de bevalling. In die periode herstelt je lichaam van de bevalling. De hele ontzwangering duurt natuurlijk veel langer. Na de geboorte van je kindje heb je praktische hulp en emotionele ondersteuning nodig. Die hulp krijg je van de kraamverzorgster en de verloskundige. De eerste dagen zullen wij iedere dag bij je langs komen.

Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Bekijk nu onze website of neem eenvoudig contact met ons op. 

Belangrijke tips

Foliumzuur

Het gebruik van foliumzuur verlaagt het risico van een kind met een open ruggetje. Vrouwen die zwanger willen worden wordt geadviseerd van 4 weken voor de bevruchting tot 8 weken na de bevruchting 0,5mg foliumzuur per dag te slikken.

Eet gezond en gevarieerd

Een goede en gevarieerde voeding tijdens de zwangerschap is van groot belang voor de gezondheid van moeder en kind.

Regelmatig bewegen

Sporten kun je gewoon blijven doen in de zwangerschap. Het is juist erg gezond. Luister wel goed naar je lichaam. Wanneer het aangeeft niet meer te kunnen en er lichamelijke ongemakken ontstaan, kun je beter rustig aan doen of stoppen.

Pas op met medicijnen

Wees terughoudend met medicijngebruik. Raadpleeg bij twijfel altijd de huisarts of apotheker.