Stage bij de verloskundige

In onze verloskundigenpraktijk lopen regelmatig studenten van de Verloskunde Academie Rotterdam mee voor stage. Wij vinden het belangrijk om studenten op te leiden zodat er  in de toekomst een nieuwe generatie goede verloskundigen is. Veel beroepen leer je nu eenmaal niet uit een boekje en verloskunde zeker niet. Het is goed om met ervaren verloskundigen mee te lopen, te observeren hoe zij hun werk doen en zo vertrouwd te raken met dit bijzondere vak. 

De stages komen voor in alle vier de leerjaren van de Academie. In het begin van veel meekijken tot in het laatste jaar zelfstandig onder toezicht leren werken als verloskundige. Sinds een paar jaar is er ook een nieuwe vorm van stage; de student  volgt één zwangere tijdens de hele zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Op deze manier proberen de studenten zoveel mogelijk  alles mee te lopen. Van alle zwangerschapscontroles en bij ons ook alle echo’s die wij zelf doen tot en met de bevalling en de periode daarna. Ze observeren en maken gedurende de  hele rit daar een verslag van.
Een hele leerzame stage omdat je op deze manier goed meekrijgt wat er allemaal gebeurt bij een zwangere en het hele zorgtraject kan volgen tot aan de bevalling toe.

De cirkel is rond

Zo kregen wij onlangs een mail van een student van de Verloskunde Academie met het verzoek of wij een zwangere voor haar konden vinden waaraan zij gekoppeld zou kunnen worden voor deze stage. Zij woont in Alblasserdam en dat zou dus erg praktisch zijn. We krijgen best veel verzoeken maar deze had iets speciaals. 

Als P.S. vermeldde zij onder haar mail dat zij zelf destijds door Daniëlle op de wereld is gezet. Wat ontzettend leuk om dit te lezen en natuurlijk  mailden we haar terug dat we op zoek zouden gaan naar een geschikte zwangere. 
Ik wilde natuurlijk wel graag  een foto uit haar babyalbum zien en die zocht ze op. Prachtig zeg! Met toestemming van haar moeder mogen we deze plaatsen. En natuurlijk moest er ook even een selfie gemaakt worden toen ze met de zwangere mee kwam op de praktijk.
Heel bijzonder om te zien dat de baby’s die jezelf op de wereld hebt gezet nu als volwassenen hun weg aan het uitstippelen zijn. Wij wensen haar veel succes!