bakermolen-transparant

20 weken echo (TTSEO)

De TTSEO (tweede Trimester Structureel Echografisch Onderzoek,) vindt plaats rond de 20e zwangerschapsweek. Dit is een redelijk betrouwbare methode om ernstige aangeboren lichamelijk afwijkingen op te kunnen sporen. Tijdens deze echo wordt er zo goed mogelijk naar je kindje gekeken, echter dit onderzoek geeft nooit de garantie op een gezond kind.

Niet alle afwijkingen zijn op de echo te zien. (bijv stofwisselingsziekte, spasme, syndroom van Down) En soms is het pas later mogelijk om bepaalde afwijkingen goed te kunnen beoordelen.
Ook kunnen er door bepaalde factoren (bijv een niet optimale ligging van het kind, overgewicht van de moeder) afwijkingen niet gezien worden, die normaal wel met de echo zichtbaar zouden zijn. Het kan ook gebeuren dat er een mogelijke afwijking wordt gezien die er later bij nader onderzoek toch niet blijkt te zijn.
In de gevallen waar twijfel bestaat, moet om duidelijkheid te krijgen extra aanvullend onderzoek gedaan worden in een academisch ziekenhuis.

De echo wordt uitgevoerd volgens de landelijke richtlijnen voor het structureel echoscopisch onderzoek, ook de echoscopiste en de apparatuur voldoen aan de gestelde richtlijnen. In onze praktijk doet Daniëlle deze echo's. Zij is hierin gespecialiseerd en werkt namens Echocentrum Rivierenland

Het is belangrijk goed de informatie te lezen over de SEO. Tijdens controle's krijgt u een uitgebreide informatiefolder mee. Mocht je deze niet meer hebben, dan kun je hem nogmaals downloaden door op de volgende link te klikken: Info SEO

hellomom-app

Download deze app voor al je echofoto's!

Ik wil graag een echo maken