bakermolen-transparant

Echospecialisten

Afspraak maken voor echo in Alblasserdam

Bij ons op de praktijk in Alblasserdam worden ook alle echo's gemaakt die nodig zijn in de zwangerschap. De echo's worden gemaakt door je eigen verloskundige die ook gediplomeerd echoscopiste is.
Hiervoor hebben we een aparte echokamer in onze praktijk in Dok 11 te Alblasserdam. Zowel de vroege echo's, als de termijnecho, de SEO (ook wel 20-weken echo genoemd) en de groeiecho's worden bij ons gemaakt. Dit kan als het nodig is op elk moment gedaan worden.
De termijnecho's worden door ons allemaal gedaan. De SEO's en de groeiecho's door Daniëlle. Zij is bevoegd om deze specialistische echo's uit te voeren en werkt via Echocentrum Rivierenland. Op die manier is de kwaliteit gewaarborgd en zijn vakantie's ook gedekt. 
Alle echo's worden gemaakt op een hoogwaardig echoapparaat wat voldoet aan alle kwaliteitseissen en zodoende zijn ook de vroege echo's van hoge kwaliteit! Wij werken met een Samsung HS60 en daaraan gekoppeld is er een app beschikbaar die je kunt downloaden op je smartphone en zo de echoplaatjes kunt ontvangen op je eigen mobiel. Deze app heet 'Hello Mom' zie de informatie hierover onder aan de pagina. 

Termijnecho en andere vroege echo's

Bij de intake zullen we altijd een echo maken. Deze echo is er voor om te kijken of het goed zit met de zwangerschap, zit deze op de goede plek en is het er één of toch meer. Dit geeft een goed beeld over het begin van de zwangerschap. 

De termijnecho doen we rond de 11e  week want dan is die het meest betrouwbaar te meten. Deze uitgerekende datum die bij de termijnecho gemeten wordt gaan we dan ook aanhouden. 

Indien je bij een eerdere zwangerschap een miskraam hebt gehad, dan zal het extra spannend zijn en kunnen we uiteraard we vroeger een echo bij je maken. Bel ons gerust zodra je weet dat je zwanger bent, dan gaan we samen met jou een planning maken voor de echo's.

SEO (20wk echo) informatie

De SEO, het Structureel Echografisch Onderzoek, vindt plaats rond de 20e zwangerschapsweek. Dit is een redelijk betrouwbare methode om ernstige aangeboren afwijkingen op te kunnen sporen. Tijdens deze echo wordt er zo goed mogelijk naar je kindje gekeken, echter dit onderzoek geeft nooit de garantie op een gezond kind. Niet alle afwijkingen zijn op de echo te zien. (bijv stofwisselingsziekte, spasme, syndroom van Down) En soms is het pas later mogelijk om bepaalde afwijkingen goed te kunnen beoordelen. 
Ook kunnen er door bepaalde factoren (bijv een niet optimale ligging van het kind, overgewicht van de moeder) afwijkingen niet gezien worden, die normaal wel met de echo zichtbaar zouden zijn. Het kan ook gebeuren dat er een mogelijke afwijking wordt gezien die er later bij nader onderzoek toch niet blijkt te zijn.
In de gevallen waar twijfel bestaat, moet om duidelijkheid te krijgen extra aanvullend onderzoek gedaan worden in een academisch ziekenhuis.

De echo wordt uitgevoerd volgens de landelijke richtlijnen voor het structureel echoscopisch onderzoek, ook de echoscopiste en de apparatuur voldoen aan de gestelde richtlijnen.

Het is belangrijk goed de informatie te lezen over de SEO. Tijdens controle's krijgt u een uitgebreide informatiefolder mee. Mocht je deze niet meer hebben, dan kun je hem nogmaals downloaden door op de volgende link te klikken: Info SEO

De afspraak voor de SEO kan gemaakt worden via de website van Echocentrum Rivierenland . Daar vind je alle informatie over de echo's en hoe je de afspraak kunt inplannen. Ook mag je Daniëlle zelf mailen dan gaat zij op die manier de echo inplannen. 

Mocht je nog persoonlijke vragen hebben, dan mag je ons altijd bellen.

hellomom-app

Download deze app voor al je echofoto's!

Ik wil graag een echo maken