Update

bakermolen-transparant

Update

De beroepsverenigingen in de gezondheidszorg hebben adviezen gegeven voor verloskundigenpraktijken en deze nemen wij zeer serieus. Het hele Corona gebeuren heeft een grote impact en vraagt van een ieder van ons om aanpassingen. 

Dat vinden wij best moeilijk omdat we een bepaalde manier van werken hebben die nu op z’n kop moet.
Verloskunde is een intensief vak op elk gebied. Het is meestal geluk en soms verdriet. Daarin zijn wij gewend om dit te uiten met een warme knuffel... helaas kan dit nu niet maar ons hart klopt nog met net zo veel passie voor jullie ❤️
Met elkaar vinden we voorkomen belangrijker dan genezen. En wij zetten ons graag in voor veilige leefomgeving. 

Voor onze praktijk gaan we een aantal dingen concreet aanpassen.

Spreekuren en Echo's:

Verruiming vanaf 11 mei:

Tot nu toe was het zo dat de zwangeren alleen naar de controle's kwamen en kon de partner dmv videobellen mee kijken, luisteren en praten. Maar er komt verruiming van de coronamaatregelen. Wij willen jullie heel erg bedanken voor jullie  begrip en geduld. Het was nodig en heeft resultaat opgeleverd! Dit gaat nu beloond worden.

 De partners mogen weer mee naar de spreekuren, zowel de gewone controle's als de echo's. Als je eigen partner niet mee kan dan kom je wel alleen. Het is nog niet de bedoeling dat moeders, vriendinnen, zussen of kinderen meekomen naar de praktijk. 

 Heb je zelf of je partner last van verkoudheidsklachten/keelpijn/hoesten en/of koorts: kom NIET naar de praktijk, maar overleg eerst met ons door te bellen.

Ook de pretecho's mogen weer uitgevoerd worden bij ons. 

Afgelopen maanden hebben we iedereen de dag voor het spreekuur gebeld. Hierin zullen we dat alleen nog doen als er specifieke dingen moeten worden doorgenomen. Als je niet door ons gebeld bent, dan kom je gewoon naar de afspraak op de praktijk zoals die gepland staat. 

Kraamvisites:

 We mogen sinds 23 april weer één kraamvisite per kraamvrouw live doen! Hier zijn we heel blij mee. We zullen als de bevalling door ons gedaan is, zoveel mogelijk die kraamvisite ook laten doen door de verloskundige die bij je bevalling was. Als je in het ziekenhuis bevallen bent dan komt rond de 4e dag degene die dienst heeft.
De andere huisbezoeken door ons worden zoveel mogelijk gedaan met videobellen. Zo zien we jou en de baby toch en horen we van je hoe het gaat. Ook kunnen we dan de kraamverzorgende spreken en overleggen waar nodig. 

Uiteraard komen we wel extra langs als dit nodig is!

Helaas is alle kraamvisite niet meer toegestaan. Zeker niet zolang de kraamverzorgende in huis is. Lang leve het videobellen! En de ‘(k)raamvisite’ zoals die nu regelmatig voor komt. Dit betekend ook niet een extra persoon bij de bevalling en ook geen geboortefotograaf. 

Bevalling:

Voor de thuisbevalling gold dat er geen andere personen aanwezig mochten zijn dan je eigen partner. Maar vanaf 11 mei mag er één extra persoon aanwezig zijn als dat gewenst is. Bijv je moeder, zus, vriendin of een geboortefotograaf. Uiteraard alleen als die geen last heeft van verkoudheidsklachten/keelpijn/hoesten en/of koorts.

We kunnen gewoon terecht in de ziekenhuizen voor je bevalling. Daar is het voor nu nog zo dat er geen andere personen aanwezig mogen zijn dan alleen je eigen partner. 

Dank jullie wel!!

De adviezen kunnen elke dag weer aangepast worden als dat nodig is.
We proberen jullie zo goed mogelijk te informeren. Hou onze website en facebookpagina in de gaten.

Wij zijn super trots op jullie! Echt heel fijn hoe iedereen meedenkt en voorzichtig is en helpt om in deze lastige situatie zo goed mogelijk te handelen. 

#stayhome #besafe❤️

Liefs van ons
Daniëlle, Suzan, Sabine, Priska en Petra.