Update

bakermolen-transparant

Update

De beroepsverenigingen in de gezondheidszorg hebben adviezen gegeven voor verloskundigenpraktijken en deze nemen wij zeer serieus. Het hele Corona gebeuren heeft een grote impact en vraagt van een ieder van ons om aanpassingen. 

Dat vinden wij best moeilijk omdat we een bepaalde manier van werken hebben die nu op z’n kop moet.
Verloskunde is een intensief vak op elk gebied. Het is meestal geluk en soms verdriet. Daarin zijn wij gewend om dit te uiten met een warme knuffel... helaas kan dit nu niet zo vaak als we zouden willen, maar ons hart klopt nog met net zo veel passie voor jullie ❤️
Met elkaar vinden we voorkomen belangrijker dan genezen. En wij zetten ons graag in voor veilige leefomgeving. 

Voor onze praktijk gaan we een aantal dingen concreet aanpassen.

Spreekuren en Echo's:

Verruiming vanaf 1juli:

Tot nu toe was het zo dat de zwangeren alleen naar de controle's kwamen en kon de partner dmv videobellen mee kijken, luisteren en praten. Maar er weer meer veruiming  van de coronamaatregelen. Wij willen jullie heel erg bedanken voor jullie  begrip en geduld. Het was nodig en heeft resultaat opgeleverd! Dit gaat nu beloond worden.

 De partners mogen weer mee naar de spreekuren, zowel de gewone controle's als de echo's. Als je eigen partner niet mee kan dan mag 1 andere persoon meenemen naar het spreekuur. Dus komt niet met meer dan 2 personen inclusief jezelf. 

 Heb je zelf of je partner last van verkoudheidsklachten/keelpijn/hoesten en/of koorts: kom NIET naar de praktijk, maar overleg eerst met ons door te bellen.

We plannen de spreekuren ruim in zodat er tijd is voor schoonmaken tussen de verschillende zwangeren in en er ook niet te veel mensen tegelijk in de wachtkamer hoeven te wachten. Mocht er wel eens iets uitlopen en er zitten al 2 mensen in de wachtkamer, wacht dan in de hal voor onze praktijkingang. 

Ook de pretecho's mogen weer uitgevoerd worden bij ons. 

Afgelopen maanden hebben we iedereen de dag voor het spreekuur gebeld. Hierin zullen we dat alleen nog doen als er specifieke dingen moeten worden doorgenomen. Als je niet door ons gebeld bent, dan kom je gewoon naar de afspraak op de praktijk zoals die gepland staat. 

Kraamvisites:

 We mogen sinds 1 juli  weer meerdere kraamvisite per kraamvrouw live doen! Hier zijn we heel blij mee. We zullen de komende periode de kraamvisites om en om live doen en de andere (video)bellen. 
 Zo zien we jou en de baby toch en horen we van je hoe het gaat. Ook kunnen we dan de kraamverzorgende spreken en overleggen waar nodig. 

Uiteraard komen we wel extra langs als dit nodig is!

Het kraambezoek van familie en vrienden mag weer. Maar ga daar heel verstandig mee om. Het virus is nog niet weg! Er mag bezoek komen, maar zorg dat er 1,5m afstand gehouden kan worden. Dat betekend dus niet baby vast laten houden. door anderen. En wees ook bewust dat veel mensen over de vloer betekent dat er ook weer meer risico is op besmetting. Dus hou het rustig mensen. De baby's vinden dat heel fijn! 

Bevalling:

Voor de thuisbevalling gold dat er geen andere personen aanwezig mochten zijn dan je eigen partner. Maar vanaf 11 mei mag er één extra persoon aanwezig zijn als dat gewenst is. Bijv je moeder, zus, vriendin of een geboortefotograaf. Uiteraard alleen als die geen last heeft van verkoudheidsklachten/keelpijn/hoesten en/of koorts.

We kunnen gewoon terecht in de ziekenhuizen voor je bevalling. En ook daar is het nu zo dat sinds 15 juli er één andere personen extra aanwezig mag zijn dan alleen je eigen partner. 

Dank jullie wel!!

De adviezen kunnen elke dag weer aangepast worden als dat nodig is.
We proberen jullie zo goed mogelijk te informeren. Hou onze website en facebookpagina in de gaten.

Wij zijn super trots op jullie! Echt heel fijn hoe iedereen meedenkt en voorzichtig is en helpt om in deze lastige situatie zo goed mogelijk te handelen. 

#stayhome #besafe❤️

Liefs van ons
Daniëlle, Suzan, Sabine, Priska en Petra.