bakermolen-transparant

Update

De beroepsverenigingen in de gezondheidszorg hebben adviezen gegeven voor verloskundigenpraktijken en deze nemen wij zeer serieus. Het hele Corona gebeuren heeft een grote impact en vraagt van een ieder van ons om aanpassingen

Dat vinden wij best moeilijk omdat we een bepaalde manier van werken hebben die nu op z’n kop moet.
Verloskunde is een intensief vak op elk gebied. Het is meestal geluk en soms verdriet. Daarin zijn wij gewend om dit te uiten met een warme knuffel... helaas kan dit nu niet zo vaak als we zouden willen, maar ons hart klopt nog met net zo veel passie voor jullie ❤️
Met elkaar vinden we voorkomen belangrijker dan genezen. Wij zetten ons graag in voor veilige leefomgeving. 

Voor onze praktijk gaan we een aantal dingen concreet aanpassen.

Spreekuren en Echo's:

Voor ons  een paar versoepelingen! 

We hebben besloten om tijdens alle spreekuren op alle locaties mondkapjes te dragen. Zowel wij als jullie! 

 De partners mogen weer mee naar alle controle's.  Als je eigen partner niet kan dan mag je niet iemand anders meenemen. Overleg hierover kan altijd. Bel ons dan gewoon even. Ook mogen de kinderen uit hetzelfde huishouden weer gezellig mee naar de controle's.

 Heb je zelf,  je partner of een van de kinderen last van verkoudheidsklachten/keelpijn/hoesten en/of koorts: kom NIET naar de praktijk, maar overleg eerst met ons door te bellen.

We plannen de spreekuren ruim in zodat er tijd is voor schoonmaken tussen de verschillende zwangeren in en er ook niet te veel mensen tegelijk in de wachtkamer hoeven te wachten. Mocht er wel eens iets uitlopen en er zitten al 2 mensen in de wachtkamer, wacht dan in de hal voor onze praktijkingang. 

De extra pretecho's doen we vanaf 14 december helaas niet meer. Alleen de geslachtsbepaling kan doorgaan voor zwangeren die al bij ons onder zorg zijn en zullen deze combineren met de controle die we in de fase toch al doen. 

Als je een intake bij ons gepland hebt staan dan word je in de dagen ervoor gebeld door ons om al zoveel mogelijk wat telefonisch kan door te nemen. Dit doen we om er voor te zorgen dat de tijd dat we elkaar fysiek zien niet langer duurt dan nodig is.

Voor de gewone zwangerschapscontroles geldt dat als je niet door ons gebeld bent, je gewoon naar de afspraak op de praktijk komt zoals die gepland staat. 

Kraamvisites:

 We gaan weer meerdere kraamvisite per kraamvrouw live doen! Hier zijn we heel blij mee. We zullen de komende periode de kraamvisites om en om live doen en de andere (video)bellen. 
 Zo zien we jou en de baby toch en horen we van je hoe het gaat. Ook kunnen we dan de kraamverzorgende spreken en overleggen waar nodig. 

Uiteraard komen we wel extra langs als dit nodig is!

Het kraambezoek van familie en vrienden is weer teruggeschroefd naar 1 vast persoon die gedurende de periode dat de kraamverzorgende in huis is, langs mag komen.  Maar zorg dat er 1,5m afstand gehouden kan worden. Dat betekend dus niet baby vast laten houden door anderen.
In de avonden en na de kraamweek mag je wel bezoek ontvangen, maar wees je goed bewust dat mensen over de vloer betekent dat er ook weer meer risico is op besmetting. Dus hou het rustig mensen! Ook baby's kunnen corona krijgen. Wij hebben helaas al gevallen meegemaakt dat baby's besmet zijn geraakt door kraamvisite en moesten worden opegnomen met koorts! 

Bevalling:

Voor de thuisbevalling gold dat er geen andere personen aanwezig mochten zijn dan je eigen partner. Maar nu mag er één extra persoon aanwezig zijn als dat gewenst is. Bijv je moeder, zus, vriendin of een geboortefotograaf. Uiteraard alleen als die geen last heeft van verkoudheidsklachten/keelpijn/hoesten en/of koorts. En vanaf 29 september doen wij ook een mondkapje op tijdens de bevalling. En dat geldt voor iedereen die er bij is in de kamer. 

We kunnen gewoon terecht in de ziekenhuizen voor je bevalling. Maar daar is het nu zo dat er maar één andere persoon extra aanwezig mag zijn. Dat is meestal de eigen partner en er kan niet meer gewisseld worden buiten het ziekenhuis. Tijdens het verblijf in het ziekenhuis is er een mondkapjesplicht. 

Dank jullie wel!!

De adviezen kunnen elke dag weer aangepast worden als dat nodig is.
We proberen jullie zo goed mogelijk te informeren. Hou onze website en facebookpagina in de gaten.

Wij zijn super trots op jullie! Echt heel fijn hoe iedereen meedenkt en voorzichtig is en helpt om in deze lastige situatie zo goed mogelijk te handelen. 

#stayhome #besafe❤️

Liefs van ons
Daniëlle, Suzan, Sabine, Priska en Petra.