• controle

Spreekuren en controles

Zwangerschapscontroles

Tijdens de zwangerschap houden we jou en de baby goed in de gaten. Wij houden om beurten spreekuur en hierdoor leer je ons gedurende de zwangerschap allemaal kennen.

Afspraken en locaties

Bel of mail ons gerust om een afspraak te maken. We gaan de intake met inplannen en doen daarbij meteen de eerste echo. Hoe fijn is het om bij de eerste bezoek meteen te weten dat de zwangerschap goed ziet, je het kloppende hartje kan zien en al een indicatie hebt over hoe ver je zwanger bent. 

Alblasserdam

Parallelweg 11, 2951BS
Dok 11
t. 078 - 699 03 60

Spreekuur

  • Maandagavond
  • Dinsdagmorgen
  • Dinsdagavond
  • Donderdagmiddag
  • Donderdagavond

Nieuw-Lekkerland

Raadhuisplein 1, 2957 RK
De Brede School 'Carillon'

Spreekuur

  • Donderdagochtend

Streefkerk

Burgemeester
Dekkingstraat 22, 2959 BD
Geb.fysiotherapeut Westbroek

Spreekuur

  • Woensdagavond

Groot-Ammers

Fortuijnplein 25, 2964 BE
Gezondheidscentrum

Spreekuur

  • Woensdagavond

Graafstroom

Oud-Alblas, Bleskensgraaf
Brandwijk, Molenaarsgraaf
Welkom op de diverse spreekuren

De intake

De eerste controle (intake) zal ongeveer rond de 8e week plaatsvinden.

De intake is altijd op onze locatie in Alblasserdam! Dus ook als je in een van de andere dorpen woont.
In Alblasserdam staat ons echoapparaat en dus is daar altijd de intake. Elke week hebben een dag en een avond speciaal voor de intakes en echo's. Deze zijn niet altijd op dezelfde dagen. We gaan samen met je kijken wat het beste voor je uitkomt. 

We doen bij de intake meteen de eerste echo. De echo herhalen we dan rond de 11e week voor juiste termijn en nemen bij die controle ook meteen bloed af. 

Bij de intake nemen we je eigen gezondheid door aan de hand van een heel aantal vragen die je hebt ingevuld via het intakeformulier. Zo krijgen wij een goed beeld van jou en kunnen we het beste beleid voor je plannen voor de zwangerschap en de bevalling. Ook komen vragen aan bod over eventuele ziekten in de naaste familie. Goed om daar navraag naar te doen. 

Vervolgcontroles

Tijdens de zwangerschap zien we jou en je partner regelmatig voor controle. We horen graag van je hoe het met je gaat,
Wij controleren jou en de baby.

Aan de hand van uitwendig onderzoek voelen we naar de groei van de baarmoeder en verderop in de zwangerschap ook de ligging en groei van de baby. En elke controle luisteren we naar het hartje.
Het luisteren naar het hartje is een belangrijk moment, zeker in de fase als je zelf de baby nog net voelt bewegen. In de periode dat je de baby nog niet voelt, ben je altijd welkom om extra het hartje te komen luisteren.

Bij de controles meten we verder je bloeddruk en je gewicht. En vanaf de 11/12wk zullen we ook bloedonderzoek doen. Dit is een standaard bloedonderzoek wat we bij elke zwangere uitvoeren. We bepalen hierbij je bloedgroep, rhesusfactor en antistoffen, je ijzer en glucose,  bepaalde infectieziekten en vit D. Wij nemen dit bloed zelf bij je af en wordt dagelijks door de koerier van het laboratorium opgehaald. 
Tussen de 27-30wk zullen we bepaalde bloedonderzoeken herhalen en indien nodig eerder. 

Avondspreekuren

We hebben in de verschillende dorpen spreekuren. In Alblasserdam hebben we meerdere avondspreekuren.
In Streefkerk en Groot-Ammers zitten we op de woensdagavond.