• slide1

Privacy Verklaring

Je privacy en persoonsgegevens

Wij informeren je hier over de verwerking van je persoonsgevens. Jouw persoonsgegevens en medische gegevens slaan wij digitaal op. Dit doen wij om goede zorg aan jou te kunnen verlenen. Het verwerken van je gegevens doen wij volgens ons privacy- en dataveiligheidsbeleid. Je gaat met die opslag (verwerking) akkoord door jouw zorg door onze praktijk te laten uitvoeren.

Zo gaan wij met jouw persoonsgegevens om:

  • Je persoongegevens slaan wij op en gebruiken we zodat wij goede zorg aan jou kunnen verlenen.
  • Je gegevens geven wij alleen door aan derden als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Indien hiervoor op basis van de wet specifieke toestemming is vereist, vragen we die vooraf aan jou.
  • Jouw gegevens verwerken wij op basis van de behandelovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).
  • Je kunt onderdelen van jouw persoonsgegevens bekijken. Stuur ons dan een schriftelijk verzoek.
  • Als je vindt dat de gegevens die wij van jouw hebben opgeslagen niet correct zijn, mag je ons schriftelijk vragen om jouw gegevens aan te passen.
  • Je kunt ons vragen om jouw persoonsgegevens te wissen. Als wij dit doen kunnen wij (mogelijk) niet langer verantwoorde zorg aan jou verlenen. De WGBO vereist een bewaartermijn van 15 jaar. Daarom slaan we jouw gegevens in dat geval op in een inactief archief, onzichtbaar en onbruikbaar voor de normale gebruiker.
  • Je kunt jouw toestemming tot onze verwerking van jouw persoonsgegevens intrekken. Wij kunnen dan (mogelijk) geen verantwoorde zorg garanderen. Wij slaan jouw gegevens in dat geval op in een inactief archief. (zie boven)
  • Je kunt bij ons bezwaar maken als je het niet eens bent met de manier waarop wij jouw persoonsgegevens verwerken.
  • Je krijgt bericht van ons als er iets mis is gegaan met jouw persoongegevens.
  • Jouw gegevens verwerken wij niet langer dan nodig is voor het leveren van goede zorg. Wij houden ons aan de bewaartermijnen van de WGBO.
  • Het bovenstaande geldt ook voor persoonsgegevens die wij via derden ontvangen.

Veiligheid

Veiligheid is een hoog goed! Zo wel in de persoonlijke omgang als met alles wat digitaal is vastgelegd. 
Wij werken al jaren zeer tevreden met Vrumun. Dat is software voor verloskundigen en zij hebben een betrouwbaar veiligheidsbeleid voor alle data.
Al onze computers zijn uitegrust met de nieuwste software die AVG proof zijn. De juiste beveiliging voor inloggen en de harde schijven.
Op het moment dat we persoonlijke gegevens van cliënten moeten mailen, gebeurt dit via zorgmail. Dat is een beveildigde mailservice waar zorgverleners onderling op een veilige manier naar elkaar kunnen mailen. 

Wij doen ons best jullie als aanstaande ouders zo goed mogelijk te begeleiden en gaan zorgvuldig met jullie privacy om. Hieronder valt uiteraard ook ons beroepsgeheim!