bakermolen-transparant

Hoe bereid ik mij voor?

Vanaf de 37e week mag je thuis of in het ziekenhuis bevallen onder leiding van de verloskundige.
Wanneer de bevalling zich aandient is het van belang dat je op een aantal dingen let. Namelijk de regelmaat van de weeën, vruchtwater en bloedverlies. Het is prettig als je wat over deze zaken kunt vertellen wanneer je ons belt.

In de laatste fase van de zwangerschap doen we een huisbezoek als je van je eerste kindje zwanger bent. We zullen je dan persoonlijke advies geven voor de bevalling en alles met je doornemen. 

Als er speciale wensen zijn omtrent de bevalling, deel deze dan met ons. Zo kunnen wij hier rekening mee houden wanneer het zover is. Als je er behoefte aan hebt, schrijf een geboorteplan met daarin voor de belangrijke wensen en indeeën. 

Bel ons wanneer: 

  • Altijd als je de baby minder vaak dan normaal of niet meer voelt bewegen!
  • Wanneer de weeën zijn begonnen en deze een uur lang rond de 5 min komen. (tenzij wij je persoonlijk ander advies hebben gegeven)
  • Als de vliezen breken willen wij dit graag van je weten. Ook wanneer dit 's nachts is, ook als het vruchtwater helder is, ook als je nog geen weeën hebt! 
  • Als de vliezen breken en het hoofdje is nog niet ingedaald, ga dan liggen en bel ons direct. Wanneer je niet thuis bent, ga dan eerst naar huis en ga daar liggen. Bel ons natuurlijk meteen.
  • Bij het ontsluiten van de baarmoedermond kan er iets bloedverlies optreden. Dit is normaal. Is het bloedverlies echter aan de ruime kant (blijft het doordruppelen als een menstruatie) neem dan contact met ons op.
  • Het bovenstaande beladvies hoeft echter niet voor iedereen te gelden. Wanneer er bijzonderheden zijn bij bijvoorbeeld de vorige bevalling(en), kan het zijn dat je een ander beladvies meekrijgt. 
  • Uiteraard wanneer jij je zorgen maakt moet je ons bellen! Daar zijn we voor.