bakermolen-transparant

Hoe bereid ik mij voor?

In Nederland mogen vrouwen zelf kiezen waar zij willen bevallen; thuis of in het ziekenhuis. Dit is een groot voorrecht waar we trots op zijn. Mits het medisch verantwoord is, heb je de mogelijkheid om thuis te bevallen.

Voor jou is het belangrijk hier van tevoren goed over na te denken. Tijdens de bevalling is het belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt. Dit is voor de een thuis en voor de ander juist in het ziekenhuis. Dit is een persoonlijke keuze. Het kan zijn dat je op het moment van de bevalling het toch anders ervaart dan je van tevoren bedacht had. Dit maakt niet uit, want je kunt op het moment zelf nog beslissen wat je fijn vindt. Je hoeft je in deze regio niet van tevoren bij een ziekenhuis aan te melden. Wij doen zowel bevallingen thuis als in het ziekenhuis.

In deze regio werken wij samen met het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.  Ook komen we in het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem.

shutterstock_548487937

Keuze in bevalling

Voor jou is het belangrijk hier van tevoren goed over na te denken. Tijdens de bevalling is het belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt. Dit is voor de een thuis en voor de ander juist in het ziekenhuis. Dit is een persoonlijke keuze. Lees meer

Thuisbevalling

Wanneer de zwangerschap goed is verlopen en er geen problemen in de voorgeschiedenis zijn (bijvoorbeeld bij vorige bevallingen) kun je rustig onder begeleiding van de verloskundige thuis bevallen. Lees verder

Verticaal bevallen

Op het moment dat de uitdrijving gaat beginnen gaan we met jou kijken naar een fijne houding om te gaan persen. Zeker bij een eerste kindje kan de uitdrijving best wat langer duren en is het fijn om een verticale houding aan te nemen.
Lees verder

Badbevalling

Steeds meer vrouwen gaan zich interesseren voor een badbevalling en dat snappen wij. In onze praktijk hebben we al een aantal mooie ervaringen met bevallen in water mogen meemaken.
Lees verder

Ziekenhuis

Wanneer je in het ziekenhuis wilt bevallen, zonder dat daar een medische reden voor is, noemen we dat een poliklinische bevalling. Dit is eigenlijk een verplaatste thuisbevalling. Bij een poliklinische bevalling is er naast de verloskundige een verpleegkundige aanwezig die tijdens de bevalling assisteert.
Lees verder