• slide1
  • Slideshow team

Corona update

IMG 4494

Laatste nieuws Corona maatregelen

De beroepsverenigingen in de gezonheidszorg hebben adviezen gegeven voor verloskundigenpraktijken en deze nemen wij zeer serieus. Het hele Corona gebeuren heeft een grote impact en vraagt van een ieder van ons om aanpassingen. 

Dat vinden wij best moeilijk omdat we een bepaalde manier van werken hebben die nu op z’n kop moet. 
Verloskunde is een intensief vak op elk gebied. Het is meestal geluk en soms verdriet. Daarin zijn wij gewend om dit te uiten met een warme knuffel... helaas kan dit nu niet maar ons hart klopt nog met net zo veel passie voor jullie ❤️
Met elkaar vinden we voorkomen belangrijker dan genezen. En wij zetten ons graag in voor veilige leefomgeving. 

Voor onze praktijk gaan we een aantal dingen concreet aanpassen.

Spreekuren en Echo's:
Onze spreekuren gaan gewoon door. Wel zullen we je bellen op de dag vóór dat je een afspraak hebt. We zullen dan persoonlijk met je doornemen of het belangrijk is om deze controle op de praktijk te doen of dat we hem kunnen uitstellen. 

Kom het liefste alleen op controle. Als je het fijn vindt mag je partner wel mee, mits die geen last van verkoudheidsklachten/keelpijn/hoesten en/of koorts mag hebben. We vragen jullie je andere kinderen NIET mee te nemen.

Alle medisch noodzakelijke echo’s gaan gewoon door. Het is belangrijk om de baby goed in de gaten te houden. Uiteraard mag je partner mee naar deze echo mits die geen verkoudheidsklachten heeft. Heb je zelf last van verkoudheidsklachten/keelpijn/hoesten en/of koorts: kom NIET naar de praktijk, maar overleg eerst met ons door te bellen.

Kraamvisites:
De huisbezoeken door ons worden zoveel mogelijk gedaan met videobellen. Zo zien we jou en de baby toch en horen we van je hoe het gaat. Ook kunnen we dan de kraamverzorgende spreken en overleggen waar nodig. 
Uiteraard komen we wel langs als dit nodig is!

Helaas is alle kraamvisite niet meer toegestaan. Zeker niet zolang de kraamverzorgende in huis is. Lang leve het videobellen! En de ‘(k)raamvisite’ zoals die nu regelmatig voor komt.

Bevalling:

Voor de thuisbevalling geldt ook dat er geen andere personen aanwezig mogen zijn dan je eigen partner.

We kunnen gewoon terecht in de ziekenhuizen voor je bevalling. Wel mag je alleen je eigen partner meenemen.

Dank jullie wel!!

De adviezen kunnen elke dag weer aangepast worden als dat nodig is. 
We proberen jullie zo goed mogelijk te informeren. Hou onze website en facebookpagina in de gaten.

Wij zijn super trots op jullie! Echt heel fijn hoe iedereen meedenkt en voorzichtig is en helpt om in deze lastige situatie zo goed mogelijk te handelen. 

#stayhome #besafe❤️

Het Bakermolen team